dijous, 7 de gener del 2010

S'acosta Carnaval

















S’acosta  el Carnaval, a  Sitges, Vilafranca, Vilanova i per tota aquella zona ho celebren amb una xatonada:
1er. plat: “Xató”
2on plat: Pastis de diferents truites (tonyina,pèsols,patates, etc) 
Postres: Merengues (Aprofiten per fer guerra de merengues)

RECEPTA PEL XATÓ PER 6 PERSONES

2 Escaroles
600 grs. de bacallà remullat i esqueixat
250 grs. de tonyina salada
12 Filets d’anxoves desalades
200 grs. Olives arbequines


Ingredients per la salsa
4 Grans d’all escalivats
4     “        “    crus
1 Bitxo petit
2 Cullerades de pebre vermell
½ litre d’oli “Formentals”
1 dl. de vinagre de vi
3 Galetes
4 Trossos de pa torrat
   Sal


Es posen en remull el bacallà i la tonyina. Es renten molt bé tots els altres components. Després s’agafa un morter i es piquen els alls, el bitxo, el pa torrat i les galetes i s’hi afegeix el pebre vermell, l’oli, el vinagre i la sal. Es barreja tot plegat i es remena bé.
Es recomana afegir la salsa al mateix moment de servir el xató.



1 comentari:

  1. Si teniu dificultat per trobar tonyina salada, també es pot fer amb tonyina de llauna al natural i amb anxoves de llauna,està clar que no queda tant gustós

    ResponElimina

Escrits d'Espolla