S’acosta el Carnaval, a Sitges, Vilafranca, Vilanova i per tota aquella zona ho celebren amb una xatonada:
1er. plat: “Xató”
2on plat: Pastis de diferents truites (tonyina,pèsols,patates, etc)
Postres: Merengues (Aprofiten per fer guerra de merengues)
RECEPTA PEL XATÓ PER 6 PERSONES
2 Escaroles
600 grs. de bacallà remullat i esqueixat
250 grs. de tonyina salada
12 Filets d’anxoves desalades
200 grs. Olives arbequines
Ingredients per la salsa
4 Grans d’all escalivats
4 “ “ crus
1 Bitxo petit
2 Cullerades de pebre vermell
½ litre d’oli “Formentals”
3 Galetes
4 Trossos de pa torrat
Sal
Es posen en remull el bacallà i la tonyina. Es renten molt bé tots els altres components. Després s’agafa un morter i es piquen els alls, el bitxo, el pa torrat i les galetes i s’hi afegeix el pebre vermell, l’oli, el vinagre i la sal. Es barreja tot plegat i es remena bé.
Es recomana afegir la salsa al mateix moment de servir el xató.
Si teniu dificultat per trobar tonyina salada, també es pot fer amb tonyina de llauna al natural i amb anxoves de llauna,està clar que no queda tant gustós
ResponElimina