diumenge, 22 de maig del 2011

AVUI ES EL DIA


10- COMPROMÍS AMB LA PARTICIPACIÓ


      Per un poble fet per tots i amb tots.



                                                                                                                                                                             

19 comentaris:

  1. M'ha arribat que al poble s'ha dit:"Compromesos guanyaran gracies al vots dels de fora".
    Fa uns anys un Molt Honorable va dir:"Català es aquell que viu i treballa a Catalunya"
    Estic molt orgullós de viure a Espolla, no de treballar a Espolla(ja estic jubilat) pero si de treballar per Espolla i sigui qui sigui qui guanyi aquestes eleccions ho seguiré fent, mentre les forces i el cervell ho permetin. Gracies Compromesos per el vostre acolliment.

    ResponElimina
  2. Festa de la vallesa, organitzat per ciu, fira de l'oli, organitzat per ciu, festa de la piscina a l'estiu,organitzat per ciu, reis, majoritariament per gent de ciu, calçotada de l'escola, els de compromessos no van assistir degut a la resaca d'una festa, grallers d'espolla, majoritariament ciu, teatre, majoritariament ciu, l'estiu pasat els grallers varen organitzar nits amb musica i bocates a la pista municipal.
    Nomes vui dir que no us he vist pel poble i a la majoria ni us conec, la direccio del poble, crec que l'ha de portar a terme la gent que es sacrifica pel poble i organitza events.
    Si es el cas que entreu a l'ajuntament com gestionareu aquests events? Perdreu tot un diumenge, o be les hores que fagin falta per portar-ho a terme?
    Bon dia.

    ResponElimina
  3. Tens que reconèixer que el poble esta molt fragmentat i això es una vergonya . Primer abans d'escriure tindries que pesar perquè nomes hi ha gent de Ciu . Tinc la sensació que esteu una mica nerviosos . a la farmàcia venen Tranquimazin potser tindries que compra un parell de caixes
    salut

    ResponElimina
  4. La memòria a vegades fa males passades i pels comentaris que fas, crec que no deus ser d'Espolla.

    Per començar la festa de la vellesa va ser creada i organitzada per persones que es presenten dins la llista de Compromesos.

    I no parlem de la fira de l'Oli que només fa dos anys que ho ha assumit l'Ajuntament.

    De la festa de la piscina, em sembla molt frívol la manca de respecte per gent que s'hi ha deixat la pell en aquest projecte des dels seus inicis, i que va aconseguir molts recursos perquè fos una realitat, et diré més, les primeres festes es van fer amb iniciatives i esforços de gent que avui està a Compromesos.

    Pel que fa els reis, començant pel cap de llista, que va posar el tractor i s'hi va involucrar durant molts anys, passant per tot el que fa referència a la carrossa i a on es guardava abans de que l'Ajuntament tingues magatzem,...

    Si sabessis la història dels Grallers sabries que van ser gent propera a Compromesos qui ho va començar tot i que ni tant sols se'ls ha anomena en la vitrina de la societat.

    I del teatre, et recomano que compris el llibre que va editar l'associació Cultural.

    A mesura que et vaig contestant punt per punt, em reafirmo que no deus ser del poble i que parles per comentaris.

    Crec que quan parles de CIU et vols referir a la gent de l'equip del govern, però has de tenir en compte que hi ha gent que se sent de CIU i està a Compromesos i gent que dona suport a l'actual alcalde, i que no és de CIU. En els pobles els partits pesen molt menys que les persones que els integren.

    El problema de les coses que dius és que, ens hem instal·lat en una dinàmica de memòria de peix (3 segons). Has de pensar que quan s'inicia un projecte tothom hi deixa el coll i les coses avancen per il·lusió i ganes, cosa que uneix i fa que es treballi amb equip.

    I si qui governa no està atent i ajuda la iniciativa les coses comencen a funcionar malament, i hi ha el perill de que les coses s'esgarriïn: o desapareix la iniciativa o només la tiren endavant uns quants. Però si sistemàticament per manca d'iniciativa o creativitat no es recolzen les coses que son positives pel poble, fins que els organitzadors no s'en surten (econòmicament parlant) arribem a la situació actual. Uns per salvadors i altres per humiliats, el poble es fractura.

    Per això, des de Compromesos volem donar suport a totes les iniciatives del poble independentment del color polític que siguin i dotar-les d'un pressupost en funció dels projecte. Creiem que Espolla necessita un canvi i trencar aquest partidisme absurd d'uns i dels altres. T'explicaria molts exemples diaris de treball en equip de membres de les dues llistes. Aquest és el nostre principal objectiu. Vetllar perquè tothom es senti capaç de tirar projectes importants pel poble independentment de qui ho ha iniciat.

    ResponElimina
  5. Resposta al Anònim de les 13:42
    No se la edat que tens, jo en tinc 71 i la historia d'Espolla, encara en te mooolts mes. Veig que un company ja t'ha contestat. De totes maneres no se si vares venir a escoltar el que varem dir a la nostra presentació de llista. Varem donar l'oportunitat de preguntar el que fos necessari a qui volgués fer-ho. Si vols quan vulguis i a on vulguis, prenent un cafè, una cervesa o un gotet de garnatxa de la Cooperativa (per cert molt bona) podem parlar-ne i ben segur que, algú encara mes gran que jo et podrà explicar forces coses del poble que ben segur desconeixes. Jo ho he après escoltant.
    Com a militant de CiU que suposo que ets et desitjo molta sort el diumenge.

    ResponElimina
  6. Amics de Compromesos, només us demanaria que l'ànònim de les 13:42 ja ha tingut el seu minut de glòria i que no se'n mereix 2.
    En un cas de sectarisme tan evident el pitjor insult és la indiferència. Punt i final.
    Una abraçada, salut i sort!

    ResponElimina
  7. Ostres, veig que amb quatre paraules ven dites us e fet anar de cul tot el dia! artemi, a quina casa vius? quan fa que ets a espolla? aviam siusplau que no sou mai al poble!
    A l'anonim que m'ha contestat amb la parrafada,em sembla molt be que els projectes, en els seus inicis, els hagi portat algu que ara forma part de compromessos (tot i que m'en hauria d'informar), pero, ara? ara es el que importa, la continuïtat! perque l'associacio no s'encarrega de la fira de l'oli com feia enguany? que passa que era una feina no remunerada?
    L'AMPA, perque ja no hi ha la Raquel? Tambe se'n va cansar? Va home aixo de queixarse es molt senzill, ara, quan s'ha de portar a terme algun projecte us amagueu a casa que aixo de fer les coses pels demes es molt cansat!
    Com podeu dir que no s'us fa cas, pero si no feu res! teniu algun projecte? Esque perdoneume pero no us veig mai, es la crua realitat, jo mi paso el dia a Espolla i mai us veig!
    Sento que les veritats us fagin tant i tant de mal pero jo votare convergencia, ja que es on veig futur, tot i que si sortiu elegits us felicitare i vetllare perque tingueu sort, ja que estareu al capdavant del meu poble, us tindre el respecte que vosaltres no eu tingut, el respecte que es mereix molta gent i per desgràcia, no li teniu. Bona sort i bona nit!

    ResponElimina
  8. Ho sento pero algu ho habia de dir!

    ResponElimina
  9. Com s'ha demostrat en el vostre míting us agraden molt els atacs personals, normal quan no és té ni projecte, ni arguments, ni vergonya:

    -El candidat de CIU, sr. Rafael García Sánchez (espollenc autèntic per obra de déu i de l'esperit sant), porta vivint a Espolla 10 mesos i 3 setmanes + que el Sr. Artemi el que passa que un toca la gralla i fuma puros i l'altre no.
    -La Raquel, no va plegar de l'Ampa, el que va passar és que es va renovar la Junta que ara presideix la sra. Mari López que fa 2 telenotícies que és a Espolla i que també està a la llista de CIU.

    Ho sento però jo també ho havia de dir!!!

    ResponElimina
  10. Bon dia,
    veig que n'hi ha que no han dormit bé aquesta nit.
    En primer lloc, qui nombri el meu nom, si us plau, que digui qui és pq em sembla que hi ha moltes coses que no sap encare, Jo la Raquel Navarra, junt amb les meves companyes de junta de l'AMPA vam plegar pq portavem 2 anys al capdavant (temps mínim per fer una legislatura de AMPA), crec que fent una molt bona feina (els numeros de l'AMPA s'ho valen)vàrem plegar pq ens va semblar que n'hi havia que tenien pressa per estar al capdavant i jo crec que tothom té dret i l'oportunitat de demostrar la seva voluntat de fer les coses.Que et quedi molt clar que no me'n he cansat continuaré fent coses per l'AMPA "SEMPRE" que pugui.
    Bon dia a tothom!!

    ResponElimina
  11. Bones,
    Així m'agrada Raquel que contestis tu mateixa. Més clar impossible! Que no quedi dubte de la feina ben feta des de l' AMPA, i des d'altres associacions d'Espolla formada per gent amb ideologies diverses! Esperem que es pugui continuar treballant pels alumnes, qu s'ho mereixen tot, i pel poble en general. Reflexionem-hi... avui és el dia per fer-ho!

    ResponElimina
  12. Per al-lusions:Visc de fa 5 anys i 11 dies exactament al c/Manifest,1 i amb les portes ben obertes per a tothom que hi vulgui trucar.
    I tu qui ets?

    ResponElimina
  13. hola,jo només vull questionar una cosa,en les votacions del 2007 l'Insa va tenir més vots que en Carles,llavors l'alcalde no hauria de ser l'Insa?

    ResponElimina
  14. Molt bona nit,
    Sóc en Lluís Insa i vull aclarir alguns aspectes que el darrer anònim potser no té massa clares:
    1.En el 2007 el candidat dels "socialistes" era en Joan Vergés i no jo.
    2.La llista de Compromesos d'enguany és la fusió quasi perfecta dels 2 grups que hem compartit oposició durant 4 anys.
    3.En Carles Lagresa serà el nostre alcalde per la voluntat dels poble i per la voluntat dels 2 partits que ens hem unit.
    4.El paper de l'alcalde, tot i ser l'actor principal, l'entenem com una peça més dintre d'un equip cohesionat.
    5.Si l'anònim anterior preten dividir-nos abans de començar que no s'esforci perquè la unió és molt sòlida.
    Moltes felicitats a tots i a totes.
    Visca la llibertat, visca la democràcia i visca Espolla!!!

    ResponElimina
  15. <Moltes felicitats Carles. Un bon amic des de la distància.

    ResponElimina
  16. Amic Lluís,només puntualitzar una qüestió,per que el poble ho entengui i no es faci una interpretació equivocada.No existeix un "bipartit" com vaig sentir dir.
    Compromesos som un grup de persones que intentarem treballar per millorar si ens es possible la marxa d'aquest poble, tots ens sentim Compromesos amb Espolla i que quedi clar a tothom no seguim directrius de cap partit polític. De passada donar les gracies públicament per totes aquelles accions positives realitzades pel equip de govern dels anys passats que son molts. I dir que intentarem corregir també els seus errors per no caure en els mateixos.

    ResponElimina
  17. BONA NIT !!!
    Hem volia dirigir a l´Anònim del 21maig a les 0:45.
    Si sóc la Mari Lòpez em dirigeixo a tu perquè crec que no tens vergonya!!!
    Gent com tu és la que fa mal bé la relació de la gent en aquest poble!!!!
    Si fa dos o tans sols mig telenotícies que sóc en aquest poble tu no en tens que fotre ben res!!!
    és veritat que he estat 11 anys fora però e vingut aquest poble tots els caps de setmana mentre la meva Mare era viva i desprès he tornat a viure en aquest poble. Dir que jo mai e posat en dubte la feina de l´antiga junta de l´AMPA.
    Si que he pugut tenir diferents maneres de pensar, pero nomes faltaria que tots tinguessim els mateixos pensaments, llavors jo seria com tu Anonim.¡¡NO GRACIES!!reconec que hi ha gent que li agrada buscar brega con tu i posar en boca dels altres el que ells voldrien dir i no tenen valor per no dir ¡¡collons!!
    tornant al comentari de la Raquel de què hi havia gent que tenia presa per entrar ja ho parlaré amb ella personalment perquè si no recordo malament i espero que algun pare faci memòria va se al mes d´Octubre en una reunio que ens varen dir que elles ja havien estat dos anys i ho deixaven.
    bona nit.

    ResponElimina
  18. Típic de convergents que han tingut un tall de digestió quan han sabut el canvi de govern al nostre poble. Sembla mentida que hàgin d'entrar aquí a fotre llenya al foc o venir al miting de Compromesos a donar la nota. Si, ´soc d'Espolla i encara el dia de les el·leccions em vaig haver de sentir que era "espollenc cada 4 anys". El meu dni posa Nacido en Espolla, i a qui no li vagi bé, ajo y agua que diuen.

    I jo soc dels que posa el nom, no m'he pas d'amagar de res.

    ResponElimina
  19. Felicitats Compromesos!

    Per les idees, les paraules i els projectes emblemàtics del nostre poble que veurem evolucionar i els que s'iniciaran.
    Tots junts, els que estimem Espolla, farem anar endavant el poble i el més important, la gent. Uns més, altres menys però tots aportant el nostre granet de sorra: els qui tenen al dni que és seu lloc de naixement, els que hi tenen casa, els que hi viuen en el dia a dia o els caps setmana, Compromesos, Ciu, dretes, esquerres, del mig, d'una banda i l'altra.

    Allò important són les persones i els projectes; escoltar, debatre, arribar a acords, lluitar i seguir endavant, bufi tramuntana o no.

    Aquí deixo el meu granet de sorra i espero participar activament en aquest projecte, en aquesta nova etapa d'Espolla. Una Espolla del s. XXI optimista que mira endavant, i no enrere.

    Una abraçada a tots.

    Marta Cos, de Can Clavada (Espolla)
    Gestora i coordinadora de projectes culturals, socials i mediambientals.

    ResponElimina

Escrits d'Espolla