dilluns, 11 d’octubre del 2010

El que ens cau a sobre





17 comentaris:

  1. S'han acabat les ideologies, o si o no, o negre o blanc, fóra els personalismes i els partidismes, o estem aquí o estem allà, no es pot jugar a 2 cartes, no ens reservem cap trumfo, guanyar o perdre, véncer o morir, la vida és així no l'he inventada jo!!!

    ResponElimina
  2. Boligraf diu:
    Que passara amb els propietaris, de cases o finques, que no estiguin empatronats al poble ?. En el supos que es fes una consulta publica per determinar la voluntad del poble.
    La identicació es facil escritura original i DNI. Es clar que les cases baixeran de valor i molt. Si els molins son aprop del poble moltisim.

    ResponElimina
  3. Unes reflexions sobre l’ ENERGIA EÒLICA


    Si la única font d ‘ energia que entra continuadament en la planeta i per tant també l’ única renovable és la solar,per què s’ha de muntar tot aquest guirigay dels aerogeneradors ?
    Potser no molesten en mig d’un desert o d’una esplanada com la Mancha castellana però aquí malmetran el territori ja prou destrossat per l’ especulació, desequilibraran el paisatge i “animaran” l’ ambient amb el seu soroll implacable, que perjudica les oïdes provocant mals de cap i altres molèsties neuro-degeneratives.
    A més a més aquests “gegants” estan supeditats a uns vents com la Tramuntana que ja no són els que eren, segons em diuen les persones més grans d’aquí.. Qui no ens diu que amb el canvi climàtic no canviï també el règim dels vents d’aquest racó del Mediterrani ?
    Altrament , aquest tinglado està preparat i dissenyat per enviar energia a altres països, sobretot del Magreb, el que vol dir que l’ Alt Empordà tindrà més molèsties i perjudicis que no pas beneficis.

    L’ enginyeria europea en canvi, es prepara per saltar tot els “intermediaris” – els únics que se n’ aprofiten realment- i produir energia directament del Sol amb uns alts rendiments, preus econòmics i fàcil adaptabilitat a qualsevol tipus d’ edificis. De la Universitat alemanya de Monash i d’ altres n’estan sortint models amb noves característiques , amb altres tipus de cèllules més petites i adaptables (DSSC) i panells de plàstic molt més lleugers i barats, que no necessiten les plaques solars que coneixem, sinó altres sistemes que es poden aplicar directament a cada casa i edifici en funció de les seves necessitats. No seria doncs, més intelligent consultar-les abans ?
    Potser els estaments implicats , des dels Ajuntaments a la Generalitat s’ haurien de dirigir a aquests centres d’ investigació com el de Nanotecnologia de la Universitat de Barcelona, abans de destrossar encara més aquesta comarca que ja suporta la MAT, l’AVE , una presó monumental...en benefici dels seus habitants i de la promoció turística que encara anirà més a la baixa amb totes aquestes agressions.

    ResponElimina
  4. Compromesos ha estat a l'alçada l'equip de govern i la "brigada municipal" en l'episodi de neu?
    PROPERA ENQUESTA OI?

    ResponElimina
  5. El blog de Compromesos està mort o que passa?
    Ja ens va bé tot??? Incloent-hi la famosa cita de l'estimat alcalde: "Jo dic si als molins i com més aviat millor!!!"
    S'ha acabat d'hivernar... que ja ha arribat la prmavera, una mica de canya collons!!!

    ResponElimina
  6. El que està mort, pel que sembla es el poble. On son les pancartes? Molt diferent de la darrera vegada. Han canviat d'opinió els que abans es manifestaven?

    ResponElimina
  7. No confonguem les pancartes amb l'opinió de la gent... Molts no deuen saber ni on tenen la vella o on es poden adquirir de noves...
    Si ens apropem a les Eleccions Municipals amb el tema "eòlic" calent aquestes seran Eleccions Municipals i referéndum alhora. I la gent és bó que sàpiga a què juga cadascú: si o no, a favor o en contra, les cartes sobre la taula i que decideixi el poble amb el seu vot.

    ResponElimina
  8. Em feu gràcia ara demanant on són les pancartes quan va ser l'hora de la veritat no vareu voler desistir de lluitar sols i no unir forces amb l'altre llista, doncs ara les pancartes les poseu vosaltres, i no vol dir que la gent hagi canviat d'opinió!. Espero i decitxo que a les proximes sereu més inteligens.
    Volem el mateix no?

    ResponElimina
  9. Amb tots els respectes,hi han temes que ens afecten a tots els habitants del Alt Empordà,pensis com pensis, votis a qui votis.Es cert,que potser amb un altre equip de govern a Espolla les coses podrien haver sigut diferents.Per tant el Parc Eòlic que ens volen imposar ens afecte a tothom i la demostració que no el volem a Les Alberes hauria de ser manifestat per tots el que no estan d'acord.

    ResponElimina
  10. El que s'està fent a Espolla és un frau democràtic doble:
    1.S'imposa un parc eòlic per decret.
    2.Es permet que l'alcalde reparteixi els molins.

    Tenint en compte que a més l'equip de govern no representa la voluntat majoritària del poble en les darreres municipals.

    Cal unir esforços, filar prim i ser pragmàtics. O sigui guanyar les eleccions i frenar el parc eòlic des del govern.

    ResponElimina
  11. Les coses es continuen fent de la mateixa manera......L'Ajuntament ha tret de l'aparcament de la piscina tots els contenidors, el d'escombraries, el de paper i cartrò, el dels plàstics i el del vidre. No n'ha quedat ni un. Els han tret d'allà i no han deixat cap pista per a saber on hem d'anar per a dipositar les nostres deixalles. Per altra banda, el fet de treure els contenidors d'on eren, vol dir que han deixat tot el barri de la Pedrera sense un punt de recollida selectiva a prop. Quants veïns deixaran de fer reciclatge a causa de la distància que els queda fins al nou punt on finalment hem descobert que han col.locat els contenidors?

    ResponElimina
  12. Pot ser, (o m'equivoco) que en tot el poble només existeixin dos punts de recollida selectiva amb contenidors verds, blaus i grocs?

    ResponElimina
  13. Amb la nova ubicació dels contenidors que hi havia al pàrking de la piscina han netejat la imatge d'entrada al poble, però és evident que han embrutat una altre zona. Només cal que aneu a mirar com està el terreny de la nova ubicació (carrer de Banyuls). L'Ajuntament, a través del seu aguatzil, no hauria de vetllar per al manteniment de la neteja de carrers i racons del poble? Espolla és un poble brut i deixat i aixó, no ho oblideu,passa per cada un de nosaltres.

    ResponElimina
  14. Demà tinc entès que hi ha ple al Ajuntament. Ja que els plens son públics no estaria de mes que gent del poble, si pot, de tant en tant hi assistís. Allí es on es cou la marxa del poble, podrien veure com la oposició repeteix una vegada i un altre aquest temes per tal que l'equip de govern els hi doni solució.
    Que se'ls hi doni, es un altre qüestió.

    ResponElimina
  15. Jo reconèc que falten contenidors i molts i que compromesos ha lliutat per sol.lucionar aquest tema. Però, ja que n'hi ha pocs i que aquest Ajuntament el que menys pensa és amb la imatge del poble i els seus ciutadants (TOTS),tampoc costa res quan algú veu que estan plens, fer una trucada a l'Ajuntament. La Carme i la Montse de seguida fan gestions per la recollida. Telèfon de l'Ajuntament 972.56.31.79

    ResponElimina
  16. Una bona noticia.La Generalitat ha suspès temporalment el projecte dels parcs eòlics. Agrair a les entitats que amb la seva lluita ho han fet possible i en especial a ARA. Estiguem alerta i mantenir-nos ferms i aconseguirem Les Alberes tal i com les estimem, netes de molins.

    ResponElimina
  17. Sí, però la lluita ha de continuar .
    Pel què es veu, no s'ho deixaran perdre tant facilment.

    ResponElimina

Escrits d'Espolla