divendres, 14 d’agost del 2009

Sopa freda de tomata al perfum d'alfàbrega


No sigueu malpensats, simplement fa molta calor i ara es el moment, jo us ofereix-ho aquesta recepta per refrescar-nos una mica ara que els horts estan en plena producció.

· 2 kg de tomates madurs
· 1 manat d’alfàbrega fresca
· sal i pebre
· aigua mineral

Per l’acompanyament:
· api en juliana
· pastanaga en juliana
· pèsols

Netegeu els tomates, traieu-los els cors i poseu-los a bullir en una cassola amb aigua bullent. Deixeu-ho coure tapat i a foc mitjà durant 2 hores. Desprès, afegiu-hi l’alfàbrega i deixeu-ho coure uns 10 minuts més. Un cop cuita la sopa, traieu les fulles d’alfàbrega, passeu-la per la batedora i per el coladors xinès (si la voleu fina).Deixeu-la refredar una estona i poseu-la a la nevera per servir ben freda.

Mentrestant prepareu la guarnició. Bulliu els pèsols i talleu l’api i la pastanaga en juliana.

A l’hora de servir la sopa, salpebreu-la, decoreu-la amb una fulla d’alfàbrega fresca i acompanyeu-la amb l’api, la carrota i els pèsols.

1 comentari:

  1. Sempre acompanyat amb el nou rosat Castell de Panissars d'Espolla.

    ResponElimina

Escrits d'Espolla